>FOTOĞRAFA YENİ BAŞLAYANLARIN DÜŞTÜĞÜ BEŞ YANLIŞ

>

   Fotoğrafa yeni başladıysanız bu 5 yanlışa düşmemeye çalışın
1. FOTOĞRAFLARIM ÇOK KÖTÜ
Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlarda kolayca oluşabilen bir düşünce şeklidir bu ve doğrudur da. Yani siz ne zannediyorsunuz hemen muhteşem fotoğraflar çekmeye başlayacağınızı mı? Siz daha bu işin başındasınız ve hiç bir şey bilmiyorsunuz. Fotoğraf makinanızı zamanla tanıyacaksınız ve güzel fotoğraflar çekmeden önce binlerce kötü fotoğraf çekeceksiniz. Öğrenmenin doğal yolu budur. Sakın ilk günden çok güzel fotoğraflar çekmeye başlayacağınız beklentisine girmeyin.
2. EKİPMANIM YETERİ KADAR İYİ DEĞİL
Pahalı fotoğraf makinası daha güzel fotoğraf anlamına gelmemektedir. Eğer fotoğraf makinanızın bütün potansiyelini kullanmayı bilmiyorsanız dünyanın en pahalı kamerasıyla bile düzgün bir fotoğraf çekemezsiniz. Unutmayın her tür fotoğraf makinasıyla fantastik fotoğraflar çekilebilir
3. FOTOĞRAFLARI HATALI ÇEKİYORUM
Bir fotoğraf çekmek için ‘hatalı’ bir yol yoktur. Fotoğrafa yeni başlayanların sıklıkla içine düştükleri hastalıklı bir düşünce tarzıda ‘ Benim yeterli bilgim yok, o yüzden manüel ayarlardan da anlamam, onları da doğru düzgün kullanamam’dır. O zaman AUTO modda çek ! AUTO modda çekmek ayıp değildir ki. Hatta sizin fotoğraf serüveninize başlangıç için iyi bir noktadırda. Sonra sen istersen DSLR makinalardaki öncelikli modları karıştırmaya başlarsın. Onlarla deneme çekimleri yaparsın. Yüzlerce kötü fotoğraf çekersin ama kimin umurunda ? Sen bir dijital fotoğraf makinası kullanıyorsun üzerindeki silme tuşu ne işe yarıyor ? Emin ol sonunda güzel fotoğraflar çekeceksin. Öncelikli modlara alıştıktan sonra kendini hazır hissettiğinde manuel ayarlara geçersin.
4. ASLA PROFESYONELLER GİBİ FOTOĞRAF ÇEKEMEYECEĞİM
O özendiğin profesyonellerinde bir zamanlar senin gibi hiç bir şey bilmeyen amatörler olduğunu aklından çıkarma. Onların çalışmalarından ilham al, denemeler yap. Gittikçe gelişeceksin.
5. FOTOĞRAF DÜZENLEME PROGRAMLARINDAN ANLAMIYORUM
Ben de biliyorum photoshop oldukça karışık gelebilir ama sana görede işini rahatça görecek basit programlar var mesela şu ikisi bence senin için yeterli
a. Picasa
b. Photoscape

One Comment

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir