>DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ: AĞAÇ FOTOĞRAFI ÇEKMEK

>DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ: AĞAÇ FOTOĞRAFI ÇEKMEK
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

>Tree time! - guide to photographing trees

Manzara fotoğrafçılığı her zaman için popüler bir fotoğrafçılık konusu olmuştur. Geniş bir çekim imkanı cazibelidir. Peki manzara fotoğrafçılığı içinde belirli bir konuya odaklanmaya ne dersiniz ? Örneğin ağaç fotoğraflarına. Böyle bir odaklanmanın size iki tane artısı olacaktır. Bir tanesi belirli bir konu üzerinde uzmanlaşmanızı sağlar, diğeri ise spesifik bir konuda geniş bir portfolyoya sahip olmanıza olanak sağlar.

İsterseniz ağaç konusuna odaklanmaya çalışalım. Çevremizde, bahçemizde, işe gidip gelirken sıklıkla rastladığımız objelerdir ağaçlar. Yılın bu mevsminde yapraklarını dökmüş ağaçlar gökyüzü arka planıyla oldukça güçlü bir portre çizerler. Bu tür tek ağaç çekimlerinde zemin ilginçse fotoğrafınıza katmayı unutmayın. Dokuları ilginç olan meşe ağaçları çekimlerde dramatik sonuçlar verir. Arazide tek başına kalmış ağaçlar rüzgara maruz kalmışlarsa şekil değişiklikleri görülür bu da fotoğraflarınızda güçlü bir etki yaratır. Böyle tek başına olan bir ağaçtan yıl boyu mevsim geçişlerinde aynı noktadan tripod yardımıyla fotoğraf çekimi yapın. Çok ilginç sonuçlar elde edeceksiniz.


Ağaçlar fotoğraflamak için harika dokulara sahiptir. Çekimden önce incelemeler yapın. Özellikle kökleri açıkta olan ağaçların sonbaharda dökülmüş yapraklarla olan çekimleri harika sonuçlar verir.

Ağaç fotoğraflarında güneşe karşı olan çekimlerde ilginç sonuçlar verir. Böyle bir çekimde güneşi ağacın gövdesiyle veya dalla perdelemeyi unutmayın.

Yoğun ağaçlı orman çekimlerinde telephoto lensle çekim yapmak daha güzel sonuçlar verir.

Leave a Reply